VITALHEALING EUROPE

Nikolett Szabó

Csapatunk 1

Over Nikolett Szabó

Wetenschappelijk onderzoekster en directrice van Naja Forest Kft

Nikolett Szabó is de fabrikante en ontwikkelaar van Naja Forest organisch vloeibare paddenstoel extracten.
Zij is actief betrokken bij de ontwikkeling van paddenstoel  producten, maar ook bij het toezicht op productie- en onderzoeksprocessen. Ook legde zij veel nadruk op het feit dat er paddenstoel extracten van werden gemaakt.
Grondstoffen mogen alleen afkomstig zijn uit de beste, natuurlijke teeltgebieden ter
wereld.
Nikoletts hartstochtelijke interesse in de positieve fysiologische effecten van medicinale paddenstoelen komt voort uit het feit dat zij zoveel mogelijk mensen kennis wil laten maken met dit natuurlijke, maar zeer effectieve middel.

In 2007 is zij afgestudeerd aan de Semmelweis Universiteit. Negen jaar geleden begon zij te werken in een medisch vakgebied dat zij nu niet alleen als haar beroep beschouwd, maar ook als haar passie . En dit is niets anders dan de volksgezondheid, waarvan preventie een integraal onderdeel is.

Tijdens haar praktijk als genezer gebruikt zij complementaire geneeskunde en universitaire geneeskunde, voedingstherapie, medicinale paddenstoelen en tot op zekere hoogte psychologie in combinatie met elkaar. Zij gelooft dat de individuele methoden individueel worden geselecteerd en samen de genezing beter dienen.

Gezondheid kan niet door pillen worden ingeslikt of door een injectie worden verkregen. Daarom beschouwt zij voorlichting over een gezonde levensstijl als een primair aspect van preventieactiviteiten.
Haar toewijding en professionele voorbereiding worden bewezen door verschillende conferenties, uitnodigingen voor lezingen en haar onderzoek: Zij heeft deelgenomen aan talloze onderzoeken op het gebied van voeding, waaronder de ontwikkeling van het Mintamenza-programma.
Zij is lid van het Forum van Jonge Hygiënisten en de Vereniging van Hongaarse Hygiënisten

In 2013 is zij begonnen met het werken met medicinale paddenstoelen en in verband hiermee heeft zij deelgenomen aan tal van onderzoeken, waaronder onderzoeken naar de bepaling en betekenis van ergosterol in de amandelpaddenstoel.
Haar onderzoek werpt vooral licht op het belang van het polysacharide- en vitamine D-gehalte van medicinale paddenstoelen, waarvan de inhoud van belang kan zijn voor de volksgezondheid in de ziekten van de 21e eeuw die bovenaan de binnenlandse sterftestatistieken staan. Gezien het feit dat de evaluatie van de geneeskrachtige effecten van paddenstoelen tot nu toe grotendeels alleen een etnografisch, cultureel en medisch historisch belang is geweest, en we momenteel nog maar aan het begin staan van het kunnen begrijpen van de vele gunstige effecten op de gezondheid die inherent zijn aan paddenstoelen, Daarom wil zij in haar onderzoek en lezingen ook benadrukken hoe veelbelovend ze zijn in het behoud van de gezondheid en het voorkomen van ziekten, waaronder bijvoorbeeld kankers die steeds meer mensenlevens bedreigen.

Een van de belangrijkste dingen die zij zich realiseerde toen zij met paddenstoelen werkte, is dat paddenstoelen WONDEREN van de natuur zijn, wetsovertreders van de biologie! Ze stellen onze ideeën over het leven in vraag. Het zijn geen planten of dieren (hoewel ze genetisch dichter bij dieren staan), en toch zijn ze overal aanwezig. Dat klopt, verborgen. Paddenstoelen zijn meestal onzichtbare, eencellige wezens en haar dunne schimmeldraden die ondergronds lopen. Zonder hen zouden de meeste biologische processen eenvoudigweg niet werken. Paddenstoelen zijn de bewakers van de gezondheid van bossen over de hele wereld. Ze breken organisch materiaal af en maken het weer bruikbaar voor planten, en zorgen voor voedingsstoffen, water en chemische beschermstoffen. De bioactieve verbindingen die ze produceerden, openden de weg naar antibiotica.

Het andere belangrijke besef voor haar is dat om de genezende kracht van een plant te maximaliseren, het noodzakelijk is om de synergie te gebruiken die inherent is aan de actieve stoffen van de plant en om de balans van de ingrediënten te behouden. Het is dus niet voldoende om slechts één of alleen het andere actieve ingrediënt te extraheren, zoals de farmaceutische industrie doet.

Stuur een bericht naar Nikolett Szabó

Vul het onderstaande formulier in, dan geven wij uw bericht door aan Nikolett Szabó.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
    Your Cart
    Your cart is empty